Agrupacions musicals pedagògiques

Agrupacions corals

L’Escola de Música i el Conservatori de Vila-seca compten amb diversos cors de caràcter pedagògic i el Cor Sant Esteve.
Els cors pedagògics habitualment ofereixen diversos concerts arreu de les comarques tarragonines i de Catalunya. Atesa la qualitat d’aquestes formacions corals en diverses ocasions han col·laborat en diversos concerts simfònico-corals entre els que destaquen: Passió segons Sant Mateu i la Cantata del Cafè de Bach, Faust Scenen de Schumann, Tercera Simfonia de Mahler, Pepita Jiménez d’Albéniz, la Cantata de Sant Nicolau de Britten o El Petit Escura-xemeneies de Britten, amb l’OBC, la JONDE, la Chapelle Royale, l’Orquestra del Teatre Lliure o l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, sota la direcció de Philippe Herrewege, Franz Paul Decker, Edmon Colomer, Josep Pons, Manuel Valdivieso o Fernando Marina.

Els cors, que s’agrupen segons les edats dels alumnes, són: Petits Cantors, Allegro, Mozart, Vivaldi i Contraveus.

Agrupacions orquestrals i conjunts instrumentals


A més de l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, l’Orquestra Händel i l’Orquestra Corelli, l’Escola de Música i el Conservatori de Vila-seca, compten amb diverses agrupacions instrumentals que ofereixen concerts arreu de les comarques tarragonines i de Catalunya
.
Orquestra Lully: és una orquestra de nivell elemental formada per alumnes d’edats compreses entre els 8 i els 14 anys. El seu repertori comprèn obres de diversos compositors o adaptacions d’altres obres a formacions de tipus pedagògic. Ha actuat arreu de les comarques de Tarragona i ha participat a trobades d’orquestres de nivell similar. Cada any acull a Vila-seca una trobada d’Orquestres de Nivell Elemental de les Comarques de Tarragona. La seva directora és la professora Carmen Gómez.

Conjunt de Guitarres Miquel Llobet: és una agrupació de guitarres que interpreta obres de cambra per a grups de guitarra de totes les èpoques i altres obres especialment arranjades per a aquesta agrupació. Ha actuat arreu de Catalunya. Està formada per alumnes de guitarra de Grau Professional. El director és el professor Enrique Malo. Els alumnes de Nivell elemental també participen en un conjunt de guitarres dirigit pel professor Salvador Parra.

Conjunt de Violoncels David Popper: Integrada per prop de deu alumnes de violoncel, aquesta agrupació interpreta obres especialment compostes per a aquesta formació i arranjaments propis. Sota la direcció de David Blay, el Conjunt de Violoncels David Popper ha actuat amb èxit a diverses poblacions de Catalunya.

Conjunts de Vent: Són agrupacions que compten amb la participació dels alumnes de les diferents especialitats de vent de l’Escola de Música i del Conservatori. El seu repertori l’integren obres de diferents compositors que han treballat per a aquestes agrupacions. Hi ha una agrupació per als alumnes de Nivell Elemental i una altra per als alumnes de Grau Professional.